Mamutfenyő Panzió

HÁZIREND

Házirend

Kérjük, a kedves Vendégeket olvassák el az alábbi házirendet, amely segítséget nyújt a panzió rendeltetésszerű használatához.

Érkezés/bejelentkezés:

A panzió vezető telefonon egyeztet az érkező vendégekkel az időpontról. A szállás adott nap délután 14.00 óra és 19.00 óra között foglalható el. 19.00 óra utáni bejelentkezést, kérem előre jelezze. Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya)vagy önállóan elvégezni a bejelentkezést a panzió honlapján a https://mamutfenyopanzio.hu/online-bejelentkezes/ felületen.Vendégeink a bejelentkezés után megkapják a szobakulcsot és tájékoztatást a kapu használatáról.

A szálláshelyet az elutazási napon 10.00 óráig kell elhagyni. Ha a vendég az előzőekben meghatározott időpont előtt és/vagy után akarja a szobát elfoglalni vagy elhagyni, kérjük telefonon egyeztessen a panzió vezetővel. A távozás napján kérjük a kulcsot kívülről a szoba ajtajában hagyni.

Fizetés:

a szállás kiegyenlítése legkésőbb a távozás napján történik az előre megbeszélt fizetési eszköz szerint, mely lehet készpénz, bankkártya, SZÉP kártya vagy cégek esetén átutalás. A számlát elektronikus úton küldjük a megadott e-mail címre. Ha valami miatt az előre lefoglalt időszak vége előtt távozna a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni illetve visszafizetni. Az idegenforgalmi adót minden esetben a helyszínen kell fizetni.

Reggeli:

Reggel 7.30-tól 10.00-ig szolgálunk fel kontinentális reggelit a Klubszobában melynek áráról tájékozódjon reggeli étlapunkról .Ha ettől eltérő időpontban kíván reggelizni akkor hideg reggeli bekészítésre van lehetőség.

Internet használat:

laptophoz, mobil telefonhoz ingyenes wifi internet csatlakozási lehetőséget biztosítunk. Wifi jelszó: mamut2018

Parkolás:

A Panziótól 30 méterre található a Kossuth Lajos u. 58. szám alatti privát parkolónk. Kérjük,hogy a panzió előtt az utcán csak addig parkoljanak amíg a csomagokat behozzák. A Panzió udvarára külön kérés esetén a csomagok be és ki pakolásáig lehet gépjárművel beállni.

Dohányzás:

Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás (udvar). Az épületekben és azok bejáratától 5 méteren belül tilos a dohányzás! Továbbá megkérjük dohányzó vendégeinket,hogy a csikkeket ne szórják szét,azokat a hamutálakba ill.a szemetesbe dobják.

Berendezési tárgyak használata:

kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát. A szobák berendezését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a házból kivinni tilos! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.

Takarítás:

A szobákat hosszabb tartózkodás esetén hetente 1x takarítjuk, mely az ágynemű és törölközőcserét is magában foglalja. Többszöri takarításra, ágynemű és törölköző cserére a vendég külön kérése esetén max. 3 naponta van lehetőség felár nélkül. A közös helyiségek takarítása és szemétürítés naponta történik.

Hulladékkezelés:

A szobákban kihelyezett szemetesek (nem zárt) a napi használatos szemét gyűjtésére szolgálnak. A fürdőszobai zárt kuka a pipere szemét elhelyezésére. Az ételhulladék/háztartási szemét a konyhában és télikertben elhelyezett szemetesekben lehetséges. Mindkét tárolóba kérjük minél gazdaságosabban elhelyezni a szemetet (tömörítve, a lehetőségekhez képest). Amennyiben bármelyik megtelne az udvaron található 240 l-es kukákba lehet elhelyezni. A műanyag és üveg hulladékot szelektíven gyűjtjük az udvaron megtalálható gyűjtőkben.

Étel / Ital:

A panzióban a reggelin kívül előre egyeztetett módon tudunk készíteni vagy rendelni ebédet/vacsorát, egyéb ételeket. Szeszes, és alkoholmentes italok a panzió közös konyhájában vagy a klubszobában kihelyezett hűtőkből előzetes bekészítés alapján megtalálhatóak és fogyaszthatóak. Biztosítunk továbbá egy jól felszerelt konyhát ahol vannak: tányérok,evőeszközök, poharak. Kávé és teafőzési ill. ételfőzési vagy melegítési lehetőség is adott.

Házi kedvenc:

A panzióban háziállatok elszállásolására nincs lehetőség.

Tűzrakás:

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a tűzvédelmi szabályok betartása mellett. Ezt a szándékát kérjük előre jelezze így biztosítjuk a megfelelő eszközöket (tüzifa, bogrács). A tűzrakás után kérjük a vendégeket a szemét eltávolítására valamint győződjenek meg arról,hogy a tüzet valóban eloltották! Tűz esetén a kihelyezett poroltó készülékkel azonnal kezdjék meg az oltást és hívják a tűzoltókat a 112-es számon, majd azt követően a szállásadót!

Csendes időszak:

Vendégeink elsősorban pihenni érkeznek hozzánk, ezért fokozottan figyelünk a nyugalom fenntartására. Kérünk minden Vendéget, hogy 22.00 óra és 8.00 óra között ne zavarják más pihenését.

Egyéb:

Felhívjuk a figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl: természeti csapás, jégeső, áramszünet stb.)

A panzió nem rendeltetésszerű használatából illetve a házirend megszegéséből származó károkért a Vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A Vendégek vagyontárgyiért a panzió felelősséget nem vállal! Mint minden háztartásban, a panzióban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül tönkre megy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjetek azt a panzió vezetőnek jelezni.

Balesetről vagy egyéb rendkívüli eseményről a panzió vezetőt azonnal tájékoztatni kell. Elsősegély dobozt a kijelölt helyen talál. Komolyabb baj esetén hívja 112-es segélyhívó számot vagy a legközelebbi orvosi ügyeletet. (2890 Tata, Hősök tere 2.) Telefon: 1830)

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!